Ga terug Email Link
+ servings
Boterkoek bakken

Boterkoek bakken

Een eenvoudig recept voor een heerlijke koek!
Print Pin
Gang: koek
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 12 porties

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 250 gram bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 225 gram roomboter koud, plus extra om in te vetten
  • 1 eierdooier
  • 0,5 citroen alleen de rasp

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en meng dit in een beslagkom met de bloem, basterdsuiker, citroenrasp, vanillesuiker en een snufje zout. Kneed tot een soepel deeg.
    250 gram bloem, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 225 gram roomboter, 0,5 citroen
  • Vet een bakblik in en vul met het deeg. Strijk glad met de bolle kant van een (natgemaakte) lepel. Klop de eierdooier los en bestrijk hiermee de bovenkant. Trek met een vork schuine strepen in het deeg. 
    1 eierdooier
  • Bak de boterkoek in ca 30 minuten gaar en goudbruin. Laat helemaal afkoelen. Stort en snijd in vierkante blokjes.
Delen op Facebook