Ga terug Email Link
+ servings
Butter chicken curry

Butter chicken curry

De curry is er eentje om je vingers bij op te eten zo lekker! Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten.
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: comfortfood
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Marineren: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Wok of hapjespan

Ingredients

  • 500 gram kippendijfilet
  • 5 cm verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 80 gram roomboter
  • 2 uien
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 1 scheutje azijn
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel sambal
  • 100 ml kippenbouillon van een blokje
  • 60 gram creme fraiche
  • 50 gram cashewnoten
  • verse koriander naar smaak

Aan de slag!

  • Snijd de kippendijfilet in stukjes. Meng in een kom de geraspte gember, geperste knoflook, kerrie en chilipoeder. Doe hier de kip bij en laat minstens een uur marineren.
  • Verhit de olie in een wok (met deksel) en bak de kip 10 minuten. Neem uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan de boter en fruit hierin ca. 3 minuten de uien. Voeg nu de tomaten, azijn, garam masala, gemberpoeder, paprikapoeder, bruine suiker, sambal en kippenbouillon toe. Roer goed door en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de kip weer toe, doe een deksel erop en laat 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Proef of er nog wat zout bij moet. Voeg de crème fraiche toe en de fijngehakte cashewnoten en koriander.
  • Serveer met rijst en/of naan.
Delen op Facebook