Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in plakjes en daarna in blokjes. Meng de blokjes in een kom met 1 eetlepel olijfolie en de fijngehakte knoflook. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bak de croutons in 15 minuten goudbruin in de oven.
2 eetlepels olijfolie, 1 ciabattabroodje, 1 teentje knoflook
Zet de kwarteleitjes op in koud water. Wanneer het water kookt zet je het vuur laag en kook je de eitjes 3 minuten. Laat schrikken in koud water. Je pelt ze het makkelijkst door ze even over het aanrecht te rollen.
8 kwarteleitjes
Bak in een koekenpan in een eetlepel olie de kip in 15 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper en snijd in blokjes.
100 gram kipfilet
Rasp de schil van de halve citroen en pers uit. Doe de eierdooier, citroenrasp, -sap, mosterd, suiker en ansjovis in een hoge mengkom en meng met de staafmixer. Voeg de olie in een straaltje toe en blijf mixen tot een mooie witte dressing. Breng op smaak met peper en roer er de Parmezaanse kaas door.
0,5 citroen, 1 eierdooier, 1 theelepel mosterd, 1 theelepel suiker, 3 ansjovisfilets, 100 ml zonnebloemolie, 25 gram Parmezaanse kaas, zwarte peper
Snijd de babyromaine in vieren en daarna in stukjes. Rijg een partje sla, een stukje kip, een crouton en een kwarteitje aan de prikkers. Serveer met de caesar dressing.
1 kropje romaine sla