Laat de chocolade au bain-marie smelten en laat 10 minuutjes afkoelen.
Splits de eieren en klop het eiwit met de 20 gram suiker stijf. Dit gaat het snelst met een staande of handmixer.
Klop de slagroom lobbig. Klop met de andere helft van de suiker de eierdooiers tot een lichte creme. Spatel hier eerst de slagroom, dan de chcolade en tot slot het stijfgeslagen eiwit door. Laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.
Breng in een pannetje de ontdooide bosvruchten aan de kook met de geleisuiker. Laat 3 minuten koken. Zet het vuur uit en laat volledig afkoelen.
Doe de witte chocolademousse in een spuitzak. Spuit een laagje mousse in een mooi schaaltje of weckpotje. Doe hier een laagje bosvruchtensaus op. Herhaal en eindig met een laagje witte chocolade.
Decoreer met de candycanes (fijngestampt en heel). Je kunt de candycane met een mooi lint aan het schaaltje binden of je steekt het gewoon in de mousse.