Ga terug Email Link
+ servings
canederli met beurre noisette

Canederli met beurre noisette

De Italiaanse variant van de Oostenrijkse knödel. Heerlijk comfortfood met beurre noisette en geraspte kaas
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfortfood, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 2 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur 55 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 300 gram wit brood oud
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 75 gram roomboter ongezouten
  • Parmezaanse kaas versgeraspt
  • Bloem eventueel

Aan de slag!

  • Scheur of snijd het brood in stukjes. Doe in een kom en overgiet met de melk. Laat een half uurtje staan zodat alle melk goed in het brood trekt.
  • Kneed tot een geheel en knijp goed uit, de overtollige melk kun je afgieten.
  • Klop de eieren los en voeg toe en kneed tot een geheel. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de fijngehakte peterselie. Zet ca. twee uur in de koelkast.
  • Maak met natte handen ballen van ca. 5 cm doorsnede. Is het mengsel te nat, voeg dan wat bloem toe. Is het te droog, voeg dan een klein scheutje melk toe.
  • Breng een grote pan water aan de kook en kook de canederli in 20 minuten gaar.
  • Snijd tegen het einde van de kooktijd de boter in stukjes. Doe ze in een steelpan met bij voorkeur een licht gekleurde bodem, zo kun je goed het bruiningsproces in de gaten houden. Smelt de boter op middelhoog vuur terwijl je continue roert. Wanneer de boter begint te verkleuren en naar hazelnoot ruikt, haal je de pan van het vuur en giet de boter in een kommetje. Je kunt de boter eventueel door een zeef halen om de losse bruine bestanddelen te verwijderen.
  • Serveer de canederli met de beurre noisette en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Notes

Serveer je de canederli als bijgerecht dan is het recept voldoende voor 4 personen.
Delen op Facebook