Ga terug Email Link
+ servings
Eggnog recept

Eggnog

Een heerlijke romige melkdrank met suiker en eieren
Print Pin
Gang: Drankjes
Keuken: Amerikaans, Brits
Trefwoord: kerst
Bereidingstijd: 10 minuten
Afkoelen: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 5 eierdooiers
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom ongeklopt
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 0,5 theelepel vanille essence
  • 0,5 theelepel nootmuskaat bij voorkeur vers geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • kaneelpoeder

Aan de slag!

  • Scheid de eieren, de eiwitten gebruik je niet. Klop de dooiers los met een garde in een hittebestendige kom.
    5 eierdooiers
  • Breng de melk, slagroom, suiker, vanille-essence, nootmuskaat en het kaneelstokje op middelhoog vuur tot net tegen de kook aan.
    500 ml melk, 250 ml slagroom, 200 gram fijne kristalsuiker, 0,5 theelepel vanille essence, 0,5 theelepel nootmuskaat, 1 kaneelstokje
  • Giet nu beetje bij beetje de warme melk bij de eieren terwijl je blijft kloppen. Als alle melk is toegevoegd doe je het geheel weer terug in de pan.
  • Warm nog een paar minuten door op middelhoog vuur maar laat niet koken.
  • Giet de eggnog door een zeef in een fles of kan en laat volledig afkoelen, bij voorkeur een hele nacht in de koelkast. Dan trekken de smaken lekker in!
  • Serveer met wat kaneelpoeder.
    kaneelpoeder

Notes

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die vijf eiwitten die je nu over hebt?
Delen op Facebook