Ga terug Email Link
+ servings
Gebrande amandelen

Gebrande amandelen

De enige echte gebrannte Mandeln van de Duitse kerstmarkt!
Print Pin
Gang: snack
Keuken: Duitse
Trefwoord: kerst
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 1 portie

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram bruine amandelen
  • 175 gram suiker
  • 100 ml water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Aan de slag!

  • Zet een bakplaat bekleed met bakpapier klaar.
  • Neem een ruime pan en breng hierin het water, de suiker, het vanille extract en kaneel al roerend aan de kook. Wanneer het kookt kun je de amandelen toevoegen. Blijf roeren, het mengsel is in het begin vrij nat en wordt steeds stroperiger.
  • Na een minuut of 10 is al het water verbrand en krijg je een korrelige witte suiker structuur. Blijven roeren nu, want die suiker gaat karameliseren en zo een laagje vormen om de amandel.
    Gebrande amandelen
  • Wanneer alle suiker is gekarameliseerd haal je de pan van het vuur. Verdeel de amandelen zo veel mogelijk over de bakplaat, zodat ze zo min mogelijk aan elkaar blijven kleven. Laat iets afkoelen en gebruik dan twee lepels om de amandelen verder los te maken. Of gebruik je handen (voorzichtig, heet!). Laat de amandelen helemaal afkoelen.

Notes

Tip 1: je kunt in plaats van kaneel ook een theelepel koek- of speculaaskruiden gebruiken
Tip 2: vervang de amandelen door pecannoten of walnoten
Tip 3: luchtdicht verpakt zijn de gebrande amandelen nog zo'n vier weken houdbaar. Vers gebrand zijn ze echter het allerlekkerste!
Delen op Facebook