Ga terug Email Link
+ servings
Gefruite uitjes

Gefruite uitjes

Zelf gefruite uitjes maken is niet moeilijk maar wel echt next level lekker!
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch
Servings: 1 portie

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 ml olie koolzaad- of zonnebloemolie
  • 3 grote sjalotten

Aan de slag!

  • Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringen.
  • Verwarm de olie in een pannetje op een middelhoog vuur. Doe de sjalottenringen in de pan met een snuf zout.
  • Laat de sjalotjes in ca. 5-10 minuten goudbruin en knapperig bakken. Blijf erbij, het gaat op een gegeven moment hard.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een dubbele laag keukenpapier zodat ze goed knapperig worden.
  • Je kunt de gefruite uitjes bewaren in een afgesloten trommel of doosje.

Notes

Tip: de olie waar je de gefruite uitjes in bakt kun je – op smaak gebracht door de sjalotten – prima hergebruiken! Laat afkoelen en giet door een zeef in een flesje. Je kunt in deze sjalottenolie prima wokken of gebruik het in een saladedressing.
Delen op Facebook