Ga terug Email Link
+ personen

Glühwein bluf

Een luchtig toetje - gebaseerd op de klassieke Haagse bluf - met glühwein in plaats van bessensap!
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Nederlands
Trefwoord: kerst
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Afkoelen: 2 uur
Servings: 4 personen
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • Staande mixer

Ingredients

Voor de glühwein:

  • 1 fles rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 steranijs

Voor de bluf:

  • 2 eiwitten
  • 150 ml glühwein
  • kaneelstokjes en steranijs ter decoratie eventueel

Aan de slag!

  • Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg plakjes sinaasappel toe, een kaneelstokje, kruidnagels en steranijs. Het makkelijkste is om de kruidnagels in de schil van de sinaasappel te steken, dan vind je geen losse kruidnagels terug in je glas.
    1 fles rode wijn, 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, 4 kruidnagels, 2 steranijs
  • Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol) en laat de smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken. Roer er de suiker door en laat oplossen. Zeef de glühwein en meet 150 ml af. Laat afkoelen (de rest kun je lekker warm opdrinken of in de pan laten en op een later moment drinken).
    150 gram fijne kristalsuiker
  • Doe de eiwitten met de afgekoelde glühwein in de kom van een staande mixer en klop tot de eiwitten stijf zijn. Het eiwit moet zo stevig zijn dat je de kom even om kan keren zonder dat het eiwit eruit loopt.
    2 eiwitten, 150 ml glühwein
  • Verdeel over vier mooie glazen en decoreer eventueel met een kaneelstokje en een steranijs (niet voor consumptie). Wat eetbare glitter is ook een leuk idee! Serveer gelijk.
    kaneelstokjes en steranijs ter decoratie
Delen op Facebook