Voor de perenchips snijd je een peer in hele dunne plakjes met een mandoline. Verdeel de plakjes over een bakplaat met bakpapier (laat ze niet overlappen) en bak de perenchips op 100 graden in ca. 2,5 uur krokant. Ze worden ook nog wat krokanter als je ze laat afkoelen.
Je kunt de perenchips ook maken in de airfryer, alleen moet je dat een paar keer doen omdat je niet alle plakjes kwijt kunt in je mandje. Leg de plakjes op de bodem van het mandje zonder dat ze elkaar overlappen en bak ze in ca. 15 minuten krokant op 100 graden. Check tussendoor even of het goed gaat, ze verbranden snel!
Laat de perenchips afkoelen en bewaar eventueel in een afgesloten trommel tot je de mousse gaat maken.
Meng de gorgonzola met de mascarpone tot een samenhangend geheel met de mixer. Breng op smaak met een theelepel goede olijfolie, zout en peper.
Verkruimel de perenchips (houd vier plakjes opzij voor decoratie) en roer die door het gorgonzola mengsel.
Sla de slagroom stijf en spatel door het gorgonzola mengsel.
Doe de gorgonzola mousse in een spuitzak met redelijk groot mondje (anders gaan de stukjes perenchips misschien de doorgang blokkeren) en spuit in de amuseglaasjes.
Druppel er wat honing over, strooi op ieder glaasje een  verkruimelde pecannoot en steek er een perenchips in.