Ga terug Email Link
+ servings
groene currysoep met noedels

Groene curry soep met noedels

Een currysoep met noedels, veel groente en omeletreepjes. Lekker vullend!
Print Pin
Gang: Soep
Keuken: Thais
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 250 gram doperwten diepvries
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • 2 cm gember geschild en geraspt
  • 1 eetlepel groene curry pasta
  • 600 ml water
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 bouillonblokje groente of kip
  • 150 gram peultjes sugar snaps
  • 50 gram glasnoedels
  • 3 kaffir limoen blaadjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • limoensap naar wens
  • vissaus naar wens
  • gebakken uitjes optioneel

Aan de slag!

  • Verhit de olie in een soeppan en bak hier het fijngesneden sjalotje twee minuutjes aan. Voeg nu het fijngesneden teentje knoflook, de geraspte gember en de groene curry pasta toe en bak even kort mee.
  • Ontdooi intussen de erwtjes door ze in een vergiet even onder de hete kraan te houden (of haal ze een half uurtje vooraf uit de vriezer). Voeg de erwtjes toe, net als het water, bouillonblokje en kokosmelk (houd eventueel een beetje kokosmelk achter voor de garnering). Breng aan de kook, voeg de djerek poeroet blaadjes toe en laat ca. 15 minuten zachtjes koken.
  • Vis de djerek poeroet blaadjes eruit en pureer de soep met een staafmixer.
  • Voeg nu de sugar snaps en de glasnoedels toe en laat nog vier minuten koken.
  • Bak intussen een omelet van twee eieren met een eetlepel olie. Bestrooi met wat zout, rol de omelet op en snijd in reepjes.
  • Breng de soep op smaak met vissaus en limoensap naar smaak. Doe de soep in een diepe kom en garneer met de omeletreepjes, kokosmelk en gebakken uitjes.
Delen op Facebook