Ga terug Email Link
+ servings
Hartige Dutch baby met zalm

Hartige dutch baby met zalm

Een kruising tussen een pannenkoek en een soufflé uit de oven
Print Pin
Gang: lunchgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: oven, vis
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 1 persoon

Wat heb je nodig:

Ingredients

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 225 graden en plaats direct een ovenbestendige pan in de oven.
  • Klop de eieren los en voeg hier eerst de melk en dan in delen de bloem aan toe. Klop luchtig en zonder klontjes. Voeg een snufje zout toe en laat 10 minuutjes staan. 
  • Haal, als de oven op temperatuur is de pan eruit (voorzichtig, heet!) en zet op het fornuis. Laat een klontje boter smelten in de pan. Verdeel de boter goed, ook langs de randen, en giet het beslag er in. Zet de pan terug in de oven. 
  • Bak de Dutch baby in ca. 15 minuten gaar. De randen komen flink omhoog!
  • Meng ondertussen de creme fraiche met de mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de halve avocado in plakjes.
  • Haal de Dutch baby uit de oven en beleg met de zalm, edamame boontjes en de avocado plakken. Besprenkel met de saus en serveer deze er extra bij.
Delen op Facebook