Schaaf met een truffelschaaf dunne plakjes van de truffel of gebruik plakjes gewone truffel. Zet opzij.
1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
Maal het eekhoorntjesbrood tot poeder.
5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
Verwarm de slagroom met het eekhoorntjesbroodpoeder en wat zout. Laat net niet koken en ca. 5 minuten zachtjes trekken.
100 ml slagroom, 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
Neem van het vuur, roer er de Parmezaanse kaas door en laat afkoelen.
2 eetlepels Parmezaanse kaas
Klop de boter in 1 minuut los met de mixer. Voeg de room toe en klop in ca. 3 minuten licht en luchtig. Breng op smaak met zout en peper.
125 gram roomboter
Leg een vel bakpapier op een bord. Doe het room-boter mengsel in een spuitzak zonder mondje of met een glad mondje en spuit truffels van ca. 3 cm op het bord. Bedek ze met plakjes truffel.
Zet het bord 30 minuten in de diepvries. Haal voor serveren uit de vriezer en laat minstens 15 minuten ontdooien.
1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast.