Ga terug Email Link
+ servings
Hartige truffel truffels

Hartige truffel truffels

Een hartige slagroomtruffel met eekhoorntjesbrood en plakjes truffel
Print Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
afkoelen: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 12 stuks

Ingredients

  • 100 ml slagroom
  • 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel

Aan de slag!

  • Schaaf met een truffelschaaf dunne plakjes van de truffel of gebruik plakjes gewone truffel. Zet opzij.
    1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
  • Maal het eekhoorntjesbrood tot poeder.
    5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • Verwarm de slagroom met het eekhoorntjesbroodpoeder en wat zout. Laat net niet koken en ca. 5 minuten zachtjes trekken.
    100 ml slagroom, 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
  • Neem van het vuur, roer er de Parmezaanse kaas door en laat afkoelen.
    2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Klop de boter in 1 minuut los met de mixer. Voeg de room toe en klop in ca. 3 minuten licht en luchtig. Breng op smaak met zout en peper.
    125 gram roomboter
  • Leg een vel bakpapier op een bord. Doe het room-boter mengsel in een spuitzak zonder mondje of met een glad mondje en spuit truffels van ca. 3 cm op het bord. Bedek ze met plakjes truffel.
  • Zet het bord 30 minuten in de diepvries. Haal voor serveren uit de vriezer en laat minstens 15 minuten ontdooien.
    1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
  • Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast.
Delen op Facebook