Ga terug Email Link
+ personen

Hartige wafels met ovengedroogde tomaatjes

Een heerlijke hartige lunch of snack!
Print Pin
Gang: lunchgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Indien je de tomaatjes zelf maakt: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 10 minuten
Servings: 2 personen
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • Wafelijzer
  • beslagkom
  • Bakpapier

Ingredients

  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 25 gram Parmezaanse kaas versgeraspt, plus extra om te bestrooien
  • 1 snuf zout
  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 4 eetlepels ovengedroogde of zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels ricotta
  • bakspray

Aan de slag!

  • Meng de droge bestanddelen (bloem, bakpoeder, oregano, Parmezaanse kaas en zout). Voeg ei, melk en olie. Mix tot een egaal beslag.
  • Vet het wafelijzer in met bakspray.
  • Doe het beslag in je wafelijzer (dit gaat het handigst met een ijslepel).
  • Bak de wafels in ca.4-5 minuten gaar, afhankelijk van je wafelijzer.
  • Serveer met twee eetlepels tomaatjes en een eetlepel ricotta. Bestrooi eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Delen op Facebook