Ga terug Email Link
+ servings
Herfst focaccia

Herfst focaccia

Een heerlijk vers focaccia brood gedecoreerd met 'paddenstoelen'
Print Pin
Gang: Brood
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 2 uur
Bereidingstijd: 20 minuten
Servings: 1 brood

Ingredients

  • 150 gram bloem
  • 4 gram gist
  • 100 ml water lauwwarm
  • 1 eetlepel olijfolie plus extra om in te vetten
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 tomaatjes
  • 1/2 ui
  • grof zeezout of flakes
  • gedroogde peterselie optioneel
  • mayonaise

Aan de slag!

  • Doe de bloem, gist, water, olie en zout (niet het grove zeezout) in de kom van een standmixer en kneed in ca. 15 minuten tot een soepel deeg. Haal het deeg uit de kom, vet deze in me een beetje olijfolie en leg het deeg terug. Bedek met een theedoek en laat op een warme plek 1 uurtje rijzen.
    150 gram bloem, 4 gram gist, 100 ml water, 1 eetlepel olijfolie, 1/2 theelepel zout
  • Vet een ovenschaal of bakvorm van ca 15 x 25 cm in. Doe hier het deeg in en druk de lucht eruit. Dek weer af met de theedoek en laat nog een keer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de tomaatjes en snijd de ui in plakken. Snijd van de plakken dunne 'stammetjes'. Vorm paddenstoelen op de focaccia met de halve tomaatjes en uien. Bestrooi met grof zeezout of flakes. Decoreer eventueel met gedroogde peterselie als 'gras'.
    4 tomaatjes, 1/2 ui, grof zeezout of flakes, gedroogde peterselie
  • Bak de focaccia in de oven in 20 minuten gaar. Laat een kwartiertje afkoelen op een rooster. Maak stippen op de tomaatjes met mayonaise.
    mayonaise
Delen op Facebook