Ga terug Email Link
+ servings
hollandaise saus

Hollandaise saus of aspergesaus

Zelfgemaakte hollandaise saus is zoveel lekkerder dan uit een pakje! Heerlijk bij asperges of een gepocheerd eitje.
Print Pin
Gang: saus
Keuken: Frans
Trefwoord: klassieker
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Servings: 1 schaaltje

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 100 gram roomboter
  • 1 eierdooier L, op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel citroensap of azijn

Aan de slag!

  • Smelt 100 gram boter in een pannetje op een laag vuur totdat het helemaal gesmolten is (let op, laat niet bruin worden). Giet de gesmolten boter in een kannetje of maatbekertje.
  • Doe de eidooier in de blender. Voeg het water, citroensap of azijn en zout naar smaak toe. Zet de blender aan.
  • Nu giet je, terwijl de blender rustig aan staat, heel langzaam de gesmolten boter erbij. Echt heel heel langzaam. Je ziet de saus nu rustig aan dikker worden.

Notes

Je kunt ditzelfde proces ook prima doen met een staafmixer en hoge beker!
Tips over hoe eieren te scheiden en wat je kunt doen met overgebleven eiwit of eidooier?
Delen op Facebook