Ga terug Email Link
+ servings
Indiase kip korma

Indiase kip korma

Maak de currypasta voor deze heerlijke Indiase kip korma zelf. Je weet niet wat je proeft!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

  • Keukenmachine of staafmixer

Ingredients

Voor de korma pasta:

  • 25 gram kokosrasp
  • 20 gram cashewnoten
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1,5 eetlepel garam masala
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 tomaat
  • 5 cm verse gember

Voor de curry:

  • 400 gram kippedijfilet
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 15 gram koriander

Aan de slag!

  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook en fijngeraspte gember ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
    4 eetlepels zonnebloemolie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 cm verse gember
  • Voeg de cashewnoten en kokosrasp toe, schep het geheel goed door en bak een paar minuutjes. Voeg ook de garam masala toe en bak een minuutje mee.
    25 gram kokosrasp, 20 gram cashewnoten, 1,5 eetlepel garam masala
  • Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Roer het geheel goed door en haal van het vuur.  Breng op smaak met peper en zout.
    1 tomaat
  • Pureer de korma pasta in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mooie gladde pasta.
  • Snijd de kippedijfilet in blokjes. Bak in een pan de kip gaar in een beetje olie. Zodra de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de korma pasta, het amandelschaafsel, de fijngehakte koriander en de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook.
    400 gram kippedijfilet, 200 ml kokosmelk, 50 gram amandelschaafsel, 15 gram koriander
  • Zodra het kook, zet je het vuur helemaal laag en sudder je het gerecht nog zo’n 5 tot 10 minuten door.
Delen op Facebook