Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui, knoflook en fijngeraspte gember ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
4 eetlepels zonnebloemolie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 5 cm verse gember
Voeg de cashewnoten en kokosrasp toe, schep het geheel goed door en bak een paar minuutjes. Voeg ook de garam masala toe en bak een minuutje mee.
25 gram kokosrasp, 20 gram cashewnoten, 1,5 eetlepel garam masala
Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe. Roer het geheel goed door en haal van het vuur. Breng op smaak met peper en zout.
1 tomaat
Pureer de korma pasta in een keukenmachine of met een staafmixer tot een mooie gladde pasta.
Snijd de kippedijfilet in blokjes. Bak in een pan de kip gaar in een beetje olie. Zodra de kip goudbruin en bijna gaar is, voeg je de korma pasta, het amandelschaafsel, de fijngehakte koriander en de kokosmelk toe. Zet het vuur hoger en breng aan de kook.
400 gram kippedijfilet, 200 ml kokosmelk, 50 gram amandelschaafsel, 15 gram koriander
Zodra het kook, zet je het vuur helemaal laag en sudder je het gerecht nog zo’n 5 tot 10 minuten door.