Ga terug Email Link
+ servings
Saag paneer

Indiase saag paneer

Een makkelijke en snelle vegetarische groente curry met spinazie en witte kaas
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 350 gram paneer
  • 450 gram spinazie diepvries, fijngehakt, ontdooid
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels slagroom

Aan de slag!

  • Snijd de paneer in blokjes van ca. 1 bij 1 cm.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en roer ongeveer 30 seconden door de olie. Voeg dan chilipoeder en kurkumapoeder toe. Roer de gehakte knoflook erdoor en bak goudbruin.
  • Voeg de ontdooide spinazie toe aan de pan en roer er eerst de yoghurt en vervolgens de slagroom door. Roer de blokjes paneer erdoor en verwarm deze een paar minuten. Breng op smaak met zout.
  • Serveer met rijst en/of naan.
Delen op Facebook