Ga terug Email Link
+ servings
nasi goreng

Indonesische nasi goreng

Voor deze heerlijke nasi goreng heb je helemaal geen zakjes kruidenmix nodig!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 400 gram rijst
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 bouillonblokje kip of groente
  • 3 lente-uitjes
  • 4 eieren
  • 4 sjalotjes fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sambal
  • 1 theelepel trassi
  • 3 eetlepels ketjap manis

Aan de slag!

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking bij voorkeur een dag van tevoren. Zorg er in ieder geval voor dat de rijst volledig is afgekoeld en losgeroerd.
  • Fruit de knoflook en de sjalotjes lichtgeel in de olie. Voeg hier de trassi, sambal en een verkruimeld blokje bouillon aan toe.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en voeg toe. Voeg nu al omscheppend de rijst toe. Blijf omscheppen tot de rijst door en door verhit is. Breng op smaak met de ketjap manis.
  • Kluts de eieren in een kommetje, schep wat rijst aan de kant en giet het eiermengsel in delen in de hete wok. Laat even stollen en schep dan door de nasi heen.
    Alternatief: bak in een aparte pan vier spiegeleieren en serveer die bovenop de nasi. Of bak een omelet, snijd in reepjes en roer door de nasi.
  • Serveer met gedroogde uitjes, kroepoek en sambal.
Delen op Facebook