Ga terug Email Link
+ servings
ingemaakte radijsjes met kardemom

Ingemaakte radijsjes met kardemom

Lekker als tafelzuur bij de borrel!
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Intrektijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 15 minuten
Servings: 1 potje

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 1 bos radijsjes
  • 150 ml frambozenazijn of andere azijn
  • 150 ml water
  • 60 gram suiker
  • 6 peperkorrels
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 10 kardemompeulen
  • 1 theelepel komijnzaad

Aan de slag!

  • Was de radijsjes, verwijder het groen (vinden de cavia’s ook erg lekker!) en snijd de radijsjes in dunne plakjes, ik gebruikte een kaasschaaf (pas op je vingers!).
  • Doe de overige ingrediënten in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Laat een minuutje of 10 zachtjes pruttelen. Doe de plakjes azijn in een pot. Giet de azijn over de radijsjes totdat alles onder staat. Sluit de pot af en laat afkoelen op het aanrecht. Bewaar daarna in de koelkast.
  • Laat alle smaken nog een nachtje intrekken, daarna kun je genieten!
Delen op Facebook