Ga terug Email Link
+ servings
Kaas koektaartjes

Kaas koektaartjes

Serveer in plaats van een kaasplankje eens deze mooie kaas koektaartjes!
Print Pin
Gang: Borrelhapje, Nagerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: kerst
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 10 stuks

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 1 kuipje Monchou zacht en luchtig
  • vijgen, druiven of peer
  • 2 takjes rozemarijn
  • pistache of walnoten

Aan de slag!

  • Kneed de geraspte kaas, bloem en roomboter tot een samenhangend deeg. Wikkel in plasticfolie en laat ca. een half uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad. Steek er met een steekvorm ronde koekjes uit (ik gebruik meestal een whiskyglas). Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kaaskoekjes.
  • Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin in de oven. Blijf er bij, de baktijd kan erg variëren afhankelijk van je oven en de gebruikte kaas. Ze moeten een beetje gaan kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaaskoekjes afkoelen.
  • Doe de roomkaas in een spuitzak en spuit toefjes op de helft van de kaaskoekjes. Leg er kaaskoekje bovenop en spuit hier ook weer toefjes roomkaas op.
  • Decoreer de taartjes met partjes vijg, druiven of plakjes peer, plukjes rozemarijn en grof gehakte pistache- of walnoten.
Delen op Facebook