Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kippendijen in mosterdroomsaus
Een heerlijk gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je veel indruk maakt!
Print
Pin
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Frans
Trefwoord:
comfort food
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Kookmodus
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken
Ingredients
4
kippendijen
150
ml
kippenbouillon
250
ml
slagroom
1
scheutje
witte wijn
(optioneel)
3
eetlepels
Marne Franse mosterd
1
eetlepel
honing
1
handje
bloem
50
gram
roomboter
1
eetlepel
olijfolie
paar
takjes platte peterselie
2
eetlepels
amandelschaafsel
Aan de slag!
Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met zout en peper en de bloem.
Verhit de olijfolie en 10 gram boter in een hapjespan en bak de kippendijen rondom bruin in ca. 10 minuten. Neem uit de pan.
Smelt in dezelfde pan op matig vuur de resterende 40 gram roomboter. Voeg er vervolgens de bouillon, mosterd en honing aan toe.
Roer los en doe er dan ook de room en een scheutje witte wijn bij (optioneel). Breng aan de kook.
Voeg wanneer het kookt de kippendijen toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes inkoken.
Hak de peterselie fijn. Bestrooi voor serveren met peterselie en amandelschaafsel. Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.
Notes
Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.
Delen op Facebook