Ga terug Email Link
+ servings
Kippendijen in mosterdroomsaus

Kippendijen in mosterdroomsaus

Een heerlijk gerecht dat je vrij eenvoudig op tafel zet en waarmee je veel indruk maakt!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: comfort food
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 4 kippendijen
  • 150 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 scheutje witte wijn (optioneel)
  • 3 eetlepels Marne Franse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paar takjes platte peterselie
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Aan de slag!

  • Bestrooi de kippendijen aan beide kanten met zout en peper en de bloem.
  • Verhit de olijfolie en 10 gram boter in een hapjespan en bak de kippendijen rondom bruin in ca. 10 minuten. Neem uit de pan.
  • Smelt in dezelfde pan op matig vuur de resterende 40 gram roomboter. Voeg er vervolgens de bouillon, mosterd en honing aan toe.
  • Roer los en doe er dan ook de room en een scheutje witte wijn bij (optioneel). Breng aan de kook.
  • Voeg wanneer het kookt de kippendijen toe en laat nog 10 minuutjes zachtjes inkoken.
  • Hak de peterselie fijn. Bestrooi voor serveren met peterselie en amandelschaafsel. Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.

Notes

Lekker met orzo maar bijvoorbeeld ook met gebakken aardappeltjes.
Delen op Facebook