Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit. Breng de melk met de slagroom, 100 gram van de suiker en het vanillemerg aan de kook.
Wanneer de melk kookt voeg je de griesmeel toe en zet je het vuur lager. Klop met een garde zo'n 3-5 minuten door totdat de pudding bindt.
Spoel de puddingvorm om met koud water, droog niet af. Giet de griesmeelpudding in de vorm en dek deze af met plasticfolie om te voorkomen dat zich een vel vormt. Laat afkoelen op het aanrecht en zet daarna minstens drie uur in de koelkast om op te stijven.
Maak de bessensaus door de bessensap met 100 gram suiker aan de kook te brengen. Meng in een schaaltje 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water en giet bij de kokende bessensap. Kook nog even door tot de saus gebonden is. Laat afkoelen.
Stort de griesmeelpudding op een bord en giet er de rode bessensaus over.
Notes
Tip: gooi het leeggeschraapte vanillestokje niet weg maar doe het met wat suiker in een potje. Zo maak je zelf de lekkerste vanillesuiker!