Ga terug Email Link
+ servings
Labneh en hummus board

Labneh en hummus board

In plaats van de beroemde TikTok butter board maakte ik een labneh en hummus board in single size portdons. Heerlijk met (Turks) brood!
Print Pin
Gang: Borrelhapje, snack
Keuken: Midden Oosters
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

Aan de slag!

  • Voor de labneh maak je een theedoek nat en legt die in een vergiet. Zet de vergiet op een kom en giet de yoghurt in de theedoek. Vouw voorzichtig dicht en laat ca. 6 uur uitlekken. Meng de dikke yoghurt die overblijft in de theedoek met een halve theelepel zout. 
  • Verdeel de hummus en labneh met een lepel in vlakken over de plankjes. Giet er voorzichtig wat goede olijfolie over.
  • Bestrooi met dukkah, grofgehakte pistachenoten, koriander en granaatappelpitjes.
  • Serveer met (Turks) brood.

Notes

Tip 1: Je kunt de borden eventueel eerder maken, bewaar ze dan afgedekt met plastic folie in de koelkast.
Tip 2: Je kunt dukkah ook kant-en-klaar kopen
Delen op Facebook