Ga terug Email Link
+ servings
larb, laap of laab salade

Larb, laap of laab salade

Deze Thaise vleessalade is een verrukkelijke explosie van smaken en structuren!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 300 gram kip- of varkensgehakt
  • 1 stengel citroengras
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode rawit peper
  • 2 cm verse gember
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 sjalotje
  • 2 theelepel suiker
  • 2 eetlepel vissaus
  • 1 limoen
  • 1 kropje little gem of romaine sla
  • geroosterde rijstpoeder naar smaak
  • verse koriander of munt naar smaak

Aan de slag!

  • Hak het witte deel van de citroengras fijn. Schil de gemberwortel en hak ook deze fijn, net als de knoflook en het pepertje.
  • Doe de vissaus, suiker en het sap van een halve limoen in een kommetje. Snijd de andere helft van de limoen in partjes. Snijd het sjalotje in dunne ringen.
  • Verhit een wok op hoog vuur. Giet de olie erin en bak het gehakt rul bruin.
  • Haal het gehakt uit de pan en bak in dezelfde pan nu de gember, knoflook, citroengras en rawit voor ca. 1 minuut.
  • Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe. Doe het gehakt terug in de pan en roer er ook de sjalot door.
  • Schep de larb in een schaal en bestrooi met geroosterde rijstpoeder en grofgehakte koriander en/of munt.
  • Serveer in slablaadjes en geef er extra geroosterde rijstpoeder en limoenpartjes bij.
Delen op Facebook