Ga terug Email Link
+ servings
Linguine met pesto van zeekraal

Linguine met pesto van zeekraal en coquilles

De ziltige smaken van dit gerecht brengen je met één hap naar de Italiaanse Riviera!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pastagerecht, vis, zomer
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 4 minuten
Totale tijd: 9 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram linguine
  • 100 gram zeekraal plus extra ter decoratie
  • 25 gram pecorino geraspt
  • 25 gram pijnboompitten geroosterd
  • 6 coquilles
  • 1 klontje roomboter
  • olijfolie extra vergine

Aan de slag!

  • Maal 100 gram zeekraal, de pecorino en pijnboompitten fijn in de blender of in een vijzel. Voeg zoveel olijfolie toe dat er een smeuïge pesto ontstaat.
  • Kook de linguine gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Bak de coquilles in ca. 1 minuut per kant gaar in een klontje roomboter. Bestrooi met peper en zout.
  • Meng de zeekraal pesto met de linguine, leg op een bord en garneer met de coquilles. Eventueel kun je met de coquilles nog wat extra zeekraal mee bakken en dit bij de pasta serveren.

Notes

Het leuke bordje is van Hema, het schaaltje van Xenos.
Delen op Facebook