Ga terug Email Link
+ servings
Maleisische pulled beef

Maleisische pulled beef

Een van mijn favoriete gerechten, zo ontzettend smaakvol!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Maleisische
Trefwoord: stoofschotel
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 20 gram geraspte kokos
  • 650 gram sukadelappen in stukjes gesneden
  • 3 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 2 rode pepers fijngesneden
  • 2 kaffir limoen blaadjes
  • 2 citroengras stengels gekneusd
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml water indien nodig
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 2 theelepels zout
  • plantaardige olie
  • koriander naar smaak

Aan de slag!

  • Bak de geraspte kokos in droge koekenpan tot goudbruin, zet even apart.
  • Braad de sukadelappen met een theelepel zout aan in ruime pan in zonnebloemolie en haal dan uit de pan.
  • Bak dan in dezelfde pan op matig vuur in wat olie de komijn, gember, kerrie, koriander, kurkuma en rode pepers zodat kruiden gaan geuren. 
  • Voeg dan de limoenblad, citroengras, kokosmelk, tamarinde pasta, palmsuiker, zout en de geroosterde kokos toe en breng aan de kook.
  • Voeg dan het vlees toe en zorg dat het onderstaat, voeg anders nog water toe. Laat 3 uur stoven met deksel schuin op de pan, totdat het vlees helemaal zacht is. Laat het laatste half uur het deksel er af.
  • Haal limoenblad en citroengras uit de saus (kun je weggooien) en breng eventueel nog op smaak met wat zout. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar.
  • Serveer met gekookte witte rijst en (eventueel) fijngehakte koriander.
Delen op Facebook