Snijd de aubergine in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat een half uurtje 'rusten' in een vergiet. Zo verliezen ze veel vocht.
Verhit wat olie in een pan of wok en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten toe, de grofgescheurde basilicum blaadjes en breng op smaak met peper en zout. Laat een kwartiertje pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel het zout van de aubergineplakjes en dep droog. Grill ze in een hete grillpan met wat olie tot ze zacht zijn.
Vet een ovenschaal in en schep er een derde van de tomatensaus in. Verdeel er de helft van de aubergineplakjes over en leg hierop weer plakjes mozzarella (1 bol).
Herhaal met saus, aubergineplakjes en mozzarella en eindig met een laagje tomatensaus. Bestrooi met Parmezaanse kaas (niet te zuinig!) en wat panko of paneermeel en bak in ca. 30 minuten gaar in de oven.