Ga terug Email Link
+ servings
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel van plakjes gegrilde aubergine, mozzarella, tomaat en Parmezaanse kaas
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: oven, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 1 grote aubergine
  • 1 blik tomaten ca. 400 gram
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bollen mozzarella
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Panko of paneermeel
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Snijd de aubergine in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat een half uurtje 'rusten' in een vergiet. Zo verliezen ze veel vocht. 
  • Verhit wat olie in een pan of wok en fruit hierin de knoflook. Voeg de tomaten toe, de grofgescheurde basilicum blaadjes en breng op smaak met peper en zout. Laat een kwartiertje pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel het zout van de aubergineplakjes en dep droog. Grill ze in een hete grillpan met wat olie tot ze zacht zijn.
  • Vet een ovenschaal in en schep er een derde van de tomatensaus in. Verdeel er de helft van de aubergineplakjes over en leg hierop weer plakjes mozzarella (1 bol).
  • Herhaal met saus, aubergineplakjes en mozzarella en eindig met een laagje tomatensaus. Bestrooi met Parmezaanse kaas (niet te zuinig!) en wat panko of paneermeel en bak in ca. 30 minuten gaar in de oven.

Notes

Gebruik bij voorkeur goede tomaten in blik (zoals Mutti)
Delen op Facebook