Ga terug Email Link
+ servings
Mini hartige tarte tatin

Mini hartige tarte tatin

De hartige versie van de beroemde Franse taart. Heerlijk als voorgerecht of lichte lunch (2 pp)
Print Pin
Gang: voorgerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: oven, vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Afkoelen: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 10 gram roomboter
  • 150 gram kleine tomaatjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 bol mozzarella
  • paar blaadjes verse basilicum

Aan de slag!

  • Verwarm de suiker, de balsamico en de boter in een steelpannetje totdat de suiker gesmolten is. Kook een paar minuten op laag vuur tot een stroperig geheel.
  • Verdeel de stroop over de vier taartvormpjes en laat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de tomaatjes en bestrooi de snijvlakken met zout en peper. Verdeel de tomaatjes over de vormpjes (snijkant naar beneden).
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd alle hoekjes 1 cm af. Je kunt ook een rol verse bladerdeeg gebruiken en daar passende rondjes uitsteken.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randjes voorzichtig een beetje naar binnen de vormpjes in.
  • Bestrijk het bladerdeeg met ei.
  • Bak de taartjes in de oven in ca. 20 minuten goudbruin. Neem uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
  • Draai de taartjes om met behulp van een bordje. Verdeel de mozzarella en de blaadjes basilicum over de tarte tatin taartjes.
Delen op Facebook