Ga terug Email Link
+ servings
Mini Sinterklaas pavlova

Mini Sinterklaas pavlova

Een lekker gebakje voor bij de koffie met Sinterklaas!
Print Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: oven, zoet
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 10 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 2 1/2 eiwit 75 gram
  • 60 gram fijne suiker
  • 60 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • 1 1/2 theelepel maizena
  • slagroom
  • mandarijntjes op siroop
  • mini chocolade letters

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop het eiwit samen met de fijne suiker en het citroensap met een mixer tot stijve witte pieken. Spatel er voorzichtig de poedersuiker en maizena door.
  • Maak vier hoopjes eiwitschuim op de bakplaat. Maak met behulp van een lepel een kuiltje in het midden van elke pavlova. Bak 2 uur in de oven. Laat volledig afkoelen.
  • Decoreer de pavlova's met slagroom, mandarijnpartjes en chocoladeletter.

Notes

Tip 1: eieren scheiden doe je zo!
Tip 2: wat je moet doen met die drie dooiers die je nu over hebt?
Tip 3: je kunt ook kant-en-klare eiwitten in een flesje kopen in de supermarkt
Tip 4: maak voor het beste eiwitschuim je kom en mixers goed schoon en vetvrij met wat heet water en afwasmiddel of citroen.
Delen op Facebook