Roer de suiker, vanillesuiker, eierdooiers en bloem in een beslagkom goed door.
50 gram suiker, 1 zakjes vanillesuiker, 25 gram bloem, 2 eierdooiers
Breng in een pan de melk aan de kook. Haal zodra de melk begint te koken de pan van het vuur. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe aan het dooiermengsel en meng steeds goed door.
250 ml volle melk
Giet het geheel nu terug in de pan en breng aan de kook. Blijf goed roeren. De room is goed als het de structuur heeft van dikke vla.
Neem een ovenschaal en giet hier de room in. Dek af met een stuk plasticfolie (goed tegen de banketbakkersroom aandrukken, zo voorkom je een vel). Laat buiten de koelkast een kwartiertje afkoelen en zet dan in de koelkast. Laat volledig afkoelen.
Roer voor gebruik de room nog even goed door.
Verwarm de oven op 200 graden. Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien en snijd uit elk velletje 6 rechthoekige stukken. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en prik de velletjes in met een vork.Bak ze in 15 minuten krokant. 4 plakjes roomboter bladerdeeg
Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een stevig mengsel. Het moet niet vloeibaar zijn maar nog wel smeerbaar. Voeg een paar druppels kleurstof toe en meng tot een egaal glazuur.
75 gram poedersuiker, gele voedingskleurstof
Besmeer de helft van de plakjes bladerdeeg met het gekleurde glazuur. Schep op de andere helft de afgekoelde banketbakkersroom en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg.
Decoreer de mini tompouce met slagroom en/of taartdecoratie of bijvoorbeeld verse passievrucht. Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast.
taartdecoratie, slagroom