Ga terug Email Link
–+ servings
Mosterdkaviaar

Mosterdkaviaar maken

Ingelegde mosterdzaadjes, ofwel mosterdkaviaar, een heerlijke smaakmaker!
Print Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Nederlands
Bereidingstijd: 36 minuten
Servings: 1 portie

Ingredients

  • 75 gram mosterdzaad
  • 120 ml witte wijn azijn
  • 120 ml water
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel zout

Aan de slag!

  • Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng zachtjes aan de kook.
  • Laat nu 40 minuten zachtjes koken. Gebruik bij voorkeur een vlamverdeler voor een zo klein mogelijk vlammetje.
  • Als de zaadjes te snel droog lijken te koken kun je een klein scheutje water toevoegen.
  • Doe in een schoongemaakte weckpot en bewaar in de koelkast. De mosterdkaviaar is zeker 1-2 maanden houdbaar.
Delen op Facebook