Ga terug Email Link
+ servings
Nigiri sushi maken

Nigiri sushi

Zelf sushi maken is niet moeilijk wanneer je gaat voor heerlijke nigiri sushi. Toppings zijn ook prima vega(n) te maken!
Print Pin
Gang: snack
Keuken: Japans
Trefwoord: vegetarisch, vis
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 35 stuks

Wat heb je nodig:

Ingredients

Aan de slag!

  • Kook de sushi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met het zout en de suiker. Verwarm op een laag vuur totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een grote lage ovenschaal en sprenkel de azijn erover. Schep om en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Als je het helemaal goed wilt doen dan laat je de rijst afkoelen terwijl  je - al omscheppend - met een waaier de rijst koelt. Ik laat dat meestal achterwege.
  • Bewaar tot gebruik eventueel in de koelkast (afgedekt met folie).
  • Maak met natte handen kleine blokjes van de sushi rijst.
  • Snijd dunne plakjes zalm, tonijn, avocado, krab etc en beleg hiermee de blokjes. De vis kun je zo op de rijst leggen, de avocado en omelet kun je vastzetten met een reepje nori. Plak het uiteinde vast met een beetje water.
  • Vega(n)?: vervang de vis door reepjes in sesamolie gebakken oesterzwam, op smaak gebracht met wat sojasaus. Verder kun je natuurlijk de omelet, avocado en eventueel vegan visvervangers gebruiken. Of maak zoete sushi met mango!
  • Serveer de nigiri sushi met sojasaus, wasabi en (eventueel) ingelegde gember.
Delen op Facebook