Ga terug Email Link
+ servings
okonomiyaki van wagamama

Okonomiyaki

Een heerlijke hartige pannenkoek met groente uit de Japanse keuken
Print Pin
Gang: lunchgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 50 gram savooiekool dun geschaafd
  • 50 gram gemengde paddenstoelen in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1/2 prei in ringen
  • 1 rode ui in ringen
  • 100 gram patentbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 ml plantaardige olie plus extra om in te bakken
  • 120 ml water
  • kewpie mayonaise
  • zoete chilisaus
  • 1 vel nori in smalle reepjes
  • 1 bos uitje in ringetjes

Aan de slag!

  • Maak het beslag door de bloem te mengen met de bakingsoda en hier al kloppend het water en de olie aan toe te voegen.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur, schenk hierin wat plantaardige olie en roerbak alle groente tegelijk gaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Schenk het beslag in de pan bij de groente. Keer de pannenkoek om als de bovenzijde gaat stollen. Ik gebruik hiervoor een bord die ik bovenop de pan leg en deze dan omdraai op het bord. Laat vervolgens terug in de pan glijden.
  • Laat de andere kant bruinen. Leg de pannenkoek op een bord en besprenkel in zigzag patroon met de kewpie mayonaise en chilisaus. Bestrooi met ringetjes bosui en reepjes nori.
Delen op Facebook