Rooster de pinda's ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Hak grof. Snijd de sjalot en de knoflook fijn.
2 teentjes knoflook, 25 gram pinda's, 1 sjalotje
Meng de tamarindepasta met de palmsuiker, vissaus en 4 eetlepels water en verwarm op een laag vuur totdat de suiker is opgelost. Zet opzij.
1,5 eetlepel tamarindepasta, 3 eetlepels palmsuiker, 0,5 eetlepel vissaus
Bak de garnalen in een eetlepel olie in een wok ca. 3 minuten gaar. Kook ondertussen de glasnoedels gaar (zie verpakking). Zet de garnalen opzij en dek af om ze warm te houden.
250 gram rauwe gepelde grote garnalen, 2 eetlepels plantaardige olie, 150 gram glas- of rijstnoedels
Verhit nog een eetlepel olie in de wok en bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de glasnoedels en de saus toe en roer alles goed door.
Schuif de noedels opzij, breek de twee eieren in de pan en roer de dooiers los. Roer door de noedels totdat het ei gestold is.
2 eieren
Voeg de taugé en de garnalen toe en warm nog een half minuutje goed door.
100 gram taugé
Bestrooi met 2/3 van de geroosterde pinda's. Snij de limoen in partjes. Serveer met de extra pinda's, ringetjes rode chilipeper, grofgehakte koriander en de limoenpartjes.
1 limoen, rode chilipeper, koriander