Ga terug Email Link
+ personen

Pad Thai met garnalen

Een eenvoudig en super smaakvol gerecht dat zo op tafel staat!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Trefwoord: vis
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • Wokpan

Ingredients

  • 150 gram glas- of rijstnoedels
  • 1,5 eetlepel tamarindepasta
  • 0,5 eetlepel vissaus
  • 3 eetlepels palmsuiker
  • 100 gram taugé
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rauwe gepelde grote garnalen
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 25 gram pinda's ongezouten
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • rode chilipeper naar smaak
  • koriander naar smaak

Aan de slag!

  • Rooster de pinda's ca. 2 minuten in een droge koekenpan. Hak grof. Snijd de sjalot en de knoflook fijn. 
    2 teentjes knoflook, 25 gram pinda's, 1 sjalotje
  • Meng de tamarindepasta met de palmsuiker, vissaus en 4 eetlepels water en verwarm op een laag vuur totdat de suiker is opgelost. Zet opzij.
    1,5 eetlepel tamarindepasta, 3 eetlepels palmsuiker, 0,5 eetlepel vissaus
  • Bak de garnalen in een eetlepel olie in een wok ca. 3 minuten gaar. Kook ondertussen de glasnoedels gaar (zie verpakking). Zet de garnalen opzij en dek af om ze warm te houden.
    250 gram rauwe gepelde grote garnalen, 2 eetlepels plantaardige olie, 150 gram glas- of rijstnoedels
  • Verhit nog een eetlepel olie in de wok en bak de sjalotjes en de knoflook. Voeg de glasnoedels en de saus toe en roer alles goed door.
  • Schuif de noedels opzij, breek de twee eieren in de pan en roer de dooiers los. Roer door de noedels totdat het ei gestold is.
    2 eieren
  • Voeg de taugé en de garnalen toe en warm nog een half minuutje goed door.
    100 gram taugé
  • Bestrooi met 2/3 van de geroosterde pinda's. Snij de limoen in partjes. Serveer met de extra pinda's, ringetjes rode chilipeper, grofgehakte koriander en de limoenpartjes.
    1 limoen, rode chilipeper, koriander
Delen op Facebook