Ga terug Email Link
+ servings
Pasta all'amatriciana

Pasta all'amatriciana

Een heerlijke Italiaanse pasta, gemaakt met de beste ingrediënten: San Marzano tomaten, guanciale en pecorino.
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pastagerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

Aan de slag!

  • Ontvel de tomaten door deze in te kruizen, te overgieten met kokend water en ze na een minuut of drie af te spoelen met koud water. Het vel laat zich nu makkelijk verwijderen. Snij de tomaten in blokjes. 
  • Snijd de guanciale of pancetta in reepjes en bak deze uit in een koekenpan met de olijfolie. Neem uit de pan en bewaar in een schaaltje.
  • Snipper de ui en snijd de peper in ringetjes. Bak deze in het spekvet een paar minuten aan.
  • Voeg de blokjes gepelde tomaat toe. Breng aan de kook, doe er een scheutje witte wijn bij en laat - met het deksel op de pan - ca. 10 minuten koken.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg het spek toe aan de tomatensaus en proef of er nog zout bij moet (de pancetta/guanciale is al vrij zout). Is de saus te dik, voeg dan wat van het kookwater van de pasta toe. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
  • Verdeel over de borden en serveer met vers geraspte pecorino.
Delen op Facebook