Ga terug Email Link
+ servings
pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Dean Martin zong erover, pasta e fasul (op z'n Napoletaans) is daadwerkelijk amore!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfort food, nostalgie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 220 gram verse worst met venkelzaad Brandt & Levie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kleine pasta bv orecchiette
  • 150 gram wortels
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 750 ml bouillon van kokend water en een bouillonblokje
  • 800 gram borlotti bonen of cannellini bonen
  • 1 handje parmezaanse kaas vers geraspt
  • 1 eetlepel olijfolie

Aan de slag!

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de wortels in kleine stukjes. Hak de naaldjes rozemarijn fijn.
  • Zet water op voor de bouillon.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en rozemarijn een paar minuten. Snijd de worstjes open, haal het vlees eruit en bak dit een paar minuten mee. Maak het vlees wat ruller met een houten lepel.
  • Voeg de bouillon en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Giet de bonen af en spoel ze even in een vergiet met koud water. Neem ongeveer een derde van de bonen en pureer deze - samen met ca. 150 ml van de tomatenbouillon uit de pan. 
  • Doe de pasta in de pan met bouillon en tomaten en kook beetgaar.
  • Voeg tot slot de bonen, bonenpuree en de Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  • Serveer in diepe borden, eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas.
Delen op Facebook