Ga terug Email Link
+ servings
Pasta cavolo nero en venkelworst

Pasta met cavolo nero en venkelworst

Een heerlijke winterse pastamaaltijd met het Italiaanse neefje van de boerenkool
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pastagerecht
Bereidingstijd: 15 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 400 gram pasta naar keuze
  • 400 gram verse varkensworst
  • 2 eetlepels venkelzaad
  • 125 gram creme fraiche
  • 200 gram cavolo nero (palmkool) grof gesneden
  • olijfolie
  • versgeraspte Parmezaanse kaas optioneel

Aan de slag!

  • Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  • Verwijder het velletje van het worstvlees en bak de worst rul in een hapjespan.
  • Voeg de venkelzaad en de cavolo nero toe en roerbak op matig vuur beetgaar (ca. 8 minuten). Roer er de creme fraiche en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer, eventueel met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Delen op Facebook