Ga terug Email Link
+ servings
Pasta puttanesca met tonijn

Pasta puttanesca

Een makkelijke en heerlijke pasta boordevol smaken. Italië op je bord!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: pastagerecht, vis
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 11 minuten
Totale tijd: 16 minuten
Servings: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram linguine of spaghetti
  • 1 blikje tonijn op olijfolie 142 gram
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 ansjovisfilets
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 8 olijven

Aan de slag!

  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn of pers uit.
  • Giet de olie van de tonijn af in de hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de ansjovis toe en bak ook even mee.
  • Snijd de tomaatjes in vieren en laat ze meestoven in de pan. Voeg ook de chilivlokken toe.
  • Kook intussen de linguine gaar in kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg een paar minuten voor de pasta gaar is de tonijn, kappertjes en olijven (gehalveerd) toe.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de pan. Even doorroeren en pronto!
Delen op Facebook