Laat de peking eend pannenkoekjes ontdooien.
De pannenkoekjes kun je (volgens aanwijzing op de verpakking) ontdooien in de magnetron of - als je die hebt - in een stoommandje boven een pan heet water. Doe dit vlak voor serveren, de pannenkoekjes zijn in een paar minuutjes heet.
Kerf de vetlaag van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in. Alleen de vetrand, niet het vlees! Meng de mirrin, sojasaus en five spice kruiden in een schaal en laat hierin de eendenborstfilet in de koelkast tenminste 1 uur marineren. Langer mag altijd. Haal een half uur voor bereiden uit de koelkast.
Snijd de komkommer (verwijder de zaadjes uit het midden) en ook de lente-ui in dunne reepjes.
Verwarm een koekenpan op het middelhoog vuur (je hoeft geen boter of olie toe te voegen). Bak de eendenborstfilet met de vetlaag naar beneden in de hete pan. Bak na ca. 6 minuten de andere kant in het gesmolten vet. Ik hou zelf wel van een rood, wil je doorbakken hou dan zo'n 8 minuten per kant aan.
Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie en snijd daarna in dunne plakken.