Snijd de sukadelappen in stukken en schep om met de bloem en wat zout en peper. Smelt 25 gram roomboter in een ruime pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan.
500 gram sukadelappen, 1 eetlepel bloem, 50 gram roomboter
Smelt de andere helft van de roomboter en bak de uienringen voor een minuut of vijf. Voeg nu het vlees en het bier toe en breng aan de kook.
2 uien, 1 flesje bruin bier
Wanneer het kookt zet je het vuur laag en leg je een met mosterd besmeerde boterham boven op het vlees. Laat zo'n 3 uur pruttelen op een laag vuur met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat in zijn geheel afkoelen.
1 witte boterham, 1 eetlepel mosterd
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in.
boter
Rol het bladerdeeg uit en bekleed de vormpjes met het bladerdeeg door er ringen uit te steken.
1 rol vers bladerdeeg
Roer de cheddarkaas en de jalapeno ringen door het vlees. Vul hiermee de vormpjes.
3 jalapeno pepers, 50 gram cheddar kaas
Dek het vlees af met een cirkel bladerdeeg, druk de randjes goed aan met een vork of je vingers. Maak met een satéprikker een gaatje in het midden van het dakje, zodat de hete lucht kan ontsnappen. Bestrijk met het losgeklopte ei.
1 ei
Bak de mini pies in 40 minuten goudbruin.