Ga terug Email Link
+ stuks

Philly cheese steak pies

Een mini pie versie van mijn favoriete broodje: de Philly cheese steak sandwich. Met stoofvlees, cheddar en jalapeño pepers
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Afkoelen: 2 uur
Totale tijd: 6 uur 10 minuten
Servings: 6 stuks
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • muffinvorm
  • Bakkwastje

Ingredients

  • 500 gram sukadelappen in kleine stukjes
  • 2 uien in halve ringen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 flesje bruin bier
  • 50 gram roomboter
  • 1 witte boterham
  • 1 eetlepel mosterd
  • 3 jalapeno pepers in ringen
  • 50 gram cheddar kaas in kleine blokjes
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • boter om in te vetten

Aan de slag!

  • Snijd de sukadelappen in stukken en schep om met de bloem en wat zout en peper. Smelt 25 gram roomboter in een ruime pan en bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan.
    500 gram sukadelappen, 1 eetlepel bloem, 50 gram roomboter
  • Smelt de andere helft van de roomboter en bak de uienringen voor een minuut of vijf. Voeg nu het vlees en het bier toe en breng aan de kook.
    2 uien, 1 flesje bruin bier
  • Wanneer het kookt zet je het vuur laag en leg je een met mosterd besmeerde boterham boven op het vlees. Laat zo'n 3 uur pruttelen op een laag vuur met het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper en laat in zijn geheel afkoelen.
    1 witte boterham, 1 eetlepel mosterd
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de muffinvorm in.
    boter
  • Rol het bladerdeeg uit en bekleed de vormpjes met het bladerdeeg door er ringen uit te steken.
    1 rol vers bladerdeeg
  • Roer de cheddarkaas en de jalapeno ringen door het vlees. Vul hiermee de vormpjes.
    3 jalapeno pepers, 50 gram cheddar kaas
  • Dek het vlees af met een cirkel bladerdeeg, druk de randjes goed aan met een vork of je vingers. Maak met een satéprikker een gaatje in het midden van het dakje, zodat de hete lucht kan ontsnappen. Bestrijk met het losgeklopte ei.
    1 ei
  • Bak de mini pies in 40 minuten goudbruin.
Delen op Facebook