Ga terug Email Link
+ servings
piccata di pollo

piccata di pollo

Een heerlijk vleesgerecht van kip in een saus van citroen, wijn en kappertjes
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 400 gram kipfilet
  • 6 eetlepels bloem (100 gram)
  • 50 gram roomboter
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen rasp en sap van de helft
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetlepels kappertjes
  • olijfolie

Aan de slag!

  • Snijd de kipfilets in dunne plakken. Leg op een snijplank, bedek met huishoudfolie en sla met b.v. een deegroller of vleeshamer nog wat platter.
  •  Bestrooi met peper en zout en haal beide kanten door de bloem.
  • Bak de kip in 2 minuten per kant gaar in een hapjespan met een scheutje olijfolie en 15 gram van de roomboter. Neem uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie.
  • Fruit in dezelfde pan in het resterende bakvet de gesnipperde sjalotjes en fijngehakte knoflook voor drie minuutjes.
  • Blus af met de wijn, citroensap (van een halve citroen) en citroenrasp van de hele citroen.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en gaar ze nog een minuutje of twee in de saus.
  • Voeg de kappertjes toe en snijd de resterende 35 gram boter in blokjes en roer door de saus.
  • Lekker met gebakken aardappeltjes!
Delen op Facebook