Ga terug Email Link
+ servings
Plaatcake met mango en kokos

Plaatcake met mango en kokos

Een tropische cake, die binnen een uur op tafel staat!
Print Pin
Gang: Taart
Keuken: Westers
Trefwoord: zomer
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 6 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram bloem
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1 mango
  • 1 citroen alleen de rasp
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • boter of bakspray om in te vetten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.
  • Rooster de koksrasp in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de mango in blokjes.
  • Meng de roomboter in de keukenmachine met de suiker en vanillesuiker tot een licht en luchtig geheel. Klop er vervolgens de eieren, yoghurt, rasp van de citroen en 1 eetlepel kokosrasp door.
  • Zeef de bloem en spatel rustig door het beslag. Niet te veel meer roeren, het moet net voldoende gemengd zijn.
  • Doe het beslag in de vorm en strijk glad met de spatel. Verdeel er de mango over en druk ze een beetje in het beslag.
  • Strooi er de amandelschaafsel en een eetlepel kokosrasp over.
  • Bak de plaatcake met mango en kokos in de oven in ca. 30-40 minuten gaar. Steek er een satéprikker in om te checken of er geen beslagresten meer aan zitten.
  • Laat de cake volledig afkoelen. Snijd in blokjes en serveer!
Delen op Facebook