Ga terug Email Link
+ persoon

Plaattaartje met pompoen

Een makkelijk en snelle eenpersoonsmaaltijd!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: eenpersoonsmaaltijd
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 1 persoon
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • Bakpapier

Ingredients

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram pompoenblokjes
  • 3 schijfjes zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 4 pecannoten
  • handje rucola optioneel

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  • Ontdooi de pompoen volgens de aanwijzing op de verpakking (ik deed de halve tijd, de pompoen gaart verder in de oven). Roer de pompoenblokjes om met de olijfolie, oregano en zout en peper naar smaak.
  • Snijd een randje van ca. 0,5 cm rondom in ieder plakje bladerdeeg (niet helemaal doorsnijden, alleen insnijden). Prik gaatjes in het middengedeelte. Verdeel de pompoenblokjes over de plakjes deeg. 
  • Verkruimel op elk plakje 1,5 schijfje geitenkaas en een paar noten. Bak in de oven in 15 minuten bruin en gaar.
  • Verdeel eventueel nog wat rucola over de plaattaartjes en serveer direct.
Delen op Facebook