Ga terug Email Link
+ servings
poire belle Hélène

Poire belle Hélène

Een klassiek Frans dessert van in siroop gepocheerde peer met warme chocoladesaus en vanille-ijs
Print Pin
Gang: IJs, Nagerecht
Keuken: Frans
Trefwoord: kerst, klassieker
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Afkoeltijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 4 Conference handperen
  • 500 ml water
  • 200 gram suiker
  • 0,5 citroen uitgeperst
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 1 handje amandelschaafsel
  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • slagroom uit spuitbus of zelfgeklopt

Aan de slag!

  • Schil de peren met een dunschiller maar laat de steeltjes zitten. Snijd een stukje van de onderkant zodat de peer kan blijven staan.
  • Breng het water aan de kook met de suiker en de citroensap. Wanneer alle suiker is opgelost doe je de peren in de pan en zet je het vuur laag. Laat zo 20 minuten koken met het deksel op de pan. Laat de peren vervolgens afkoelen in de siroop.
  • Maak vlak voor serveren de saus door de slagroom tegen de kook aan te brengen en er de stukjes chocolade in op te lossen. Roer tot een mooie gladde saus.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin (blijf erbij, het gaat heel snel).
  • Zet op vier bordjes elk een peer, leg er een bolletje ijs naast en een toef slagroom. Giet de chocoladesaus over de peer en garneer met amandelschaafsel.
  • Serveer direct, met de resterende saus er eventueel bij in een kannetje.
Delen op Facebook