Ga terug Email Link
+ personen

Risotto met paddenstoelen

Ultiem comfort food, dat je heus niet alleen in de herfst hoeft te eten!
Print Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: comfortfood
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 3 personen
Voorkomt dat je scherm in slaapstand gaat tijdens het koken

Wat heb je nodig:

  • hapjespan

Ingredients

  • 300 gram risottorijst carnaroli of arborio
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter bouillon van een blokje
  • 75 gram roomboter
  • 70 gram Parmezaanse kaas versgeraspt
  • 250 gram paddenstoelen in plakjes
  • rucola of platte peterselie optioneel

Aan de slag!

  • Maak de bouillon van een liter water en een bouillonblokje. Snipper de ui en bak deze op middelhoog vuur glazig in de olijfolie in een grote hapjespan. Voeg de rijst toe en roer totdat alle korrels glazig zijn. Blus af met de witte wijn en laat grotendeels verdampen. Voeg nu steeds wat bouillon toe, laat grotendeels verdampen en voeg nieuwe bouillon toe. 
  • Ondertussen bak je in een koekenpan de paddenstoelen in 25 gram roomboter bruin en gaar.
  • Na ca. 20 minuten is de risotto beetgaar (niet alle bouillon hoeft gebruikt te worden). Voeg er de 50 gram roomboter, Parmezaanse kaas en de gebakken paddenstoelen aan toe. Roer door en laat nog 2 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Serveer gelijk, eventueel met wat grofgehakte platte peterselie of rucola.

Notes

Tip 1: maak dit gerecht extra lekker door een grote lepel truffeltapenade door de paddenstoelen te roeren!
Tip 2: je kunt risotto opwarmen, maar deze zal nooit zo smeuïg zijn als vers geserveerd. Warm op in de pan (niet in de magnetron) en voeg wat extra vocht (wijn of bouillon) toe. 
Tip 3: gebruik altijd speciale risotto rijst (bijvoorkeur carnaroli of arborio) , gewone rijst geeft je niet het goede resultaat.
Delen op Facebook