Meng de boter, basterdsuiker en vanillesuiker samen tot een romig mengsel.
225 gram roomboter, 150 gram witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker
Voeg de eidooier toe en mix tot deze volledig is opgenomen.
1 eidooier
Voeg de bloem en het zout toe en kneed tot een stevig deeg. Wikkel in folie en leg het minstens een uur in de koelkast om te rusten.
300 gram bloem, 1 snufje zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer ½ cm dikte. Neem een uitsteker van ongeveer 7 cm doorsnede en steek de koekjes uit. Leg ze op de bakplaat.
Steek vervolgens met een kleinere uitsteker (b.v. een spuitmondje of appelboor) een kleine cirkel uit het midden.
Kluts het ei en smeer de koekjes hier mee in. Strooi de geschaafde amandelen over de koekjes.
1 ei, amandelschaafsel
Bak de kerstkransjes in 14-16 minuten op 190 graden gaar en goudbruin.