Ga terug Email Link
–+ servings
Roze gevulde eieren

Roze gevulde eieren

Klassiek gevulde eieren met een roze tintje!
Print Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Valentijnsdag
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 5 minuten
Servings: 8 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 ml bietensap
  • 50 ml (wijn)azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • Zaanse mayonaise naar smaak
  • Platte peterselie fijngehakt (optioneel)

Aan de slag!

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken en pel de eieren.
  • Doe de bietensap, azijn en suiker in een klein schaaltje of pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Leg de gepelde eieren erin en zorg dat ze helemaal onderstaan. Leg eventueel een bordje op de eieren zodat ze onder blijven.
  • Laat 3 uur staan.
  • Halveer de eieren overlangs, verwijder het eigeel. Prak het eigeel met een vork en breng op smaak met (veel) Zaanse mayonaise, peper en zout. Doe de vulling in een spuitzak en vul hiermee de eieren.
  • Bestrooi (eventueel) met fijngehakte platte peterselie.
Delen op Facebook