Kneed alle ingredienten voor de pasta in een staande mixer met deeghaak in ca. 10 minuten tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plastic folie en laat een half uurtje rusten.
Maak intussen de vulling door alle ingrediënten samen te roeren en op smaak te brengen met zout en peper. Doe de vulling in een spuitzak (zonder mondje). Bewaar tot gebruik in de koelkast.
Rol de pasta zo dun mogelijk uit op een werkblad bestrooid met bloem (of gebruik een pastamachine).
Snijd repen uit de lap pasta met een hoogte van de doorsnede van je steker + ca. 2 cm. Druk met de hartjesvorm licht hartjes in het deeg (niet doorsteken).
Spuit op ieder hartje een klein dotje vulling. Leg bovenop de reep een tweede reep, druk iets aan tussen de hartjes en steek vervolgens de gevulde hartjes helemaal uit. Leg op een bakplaat met bakpapier. Maak zo alle ravioli.
Laat de ravioli eventueel een uurtje drogen, dan koken ze wat minder gauw stuk.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook de ravioli in 3 minuten gaar.
Smelt de roomboter in een pannetje of magnetron. Giet over de ravioli en strooi er de fijngehakte pistachenoten, Parmezaanse kaas en (eventueel) gedroogde bloemen over.