Ga terug Email Link
+ servings
Rozen pannacotta met gesuikerde rozenblaadjes

Rozen pannacotta

Een mooi en verfijnd dessert, de perfecte afsluiter van een romantisch diner
Print Pin
Gang: Nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Valentijnsdag
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Opstijven: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Servings: 4 personen

Wat heb je nodig:

Ingredients

  • 250 ml slagroom
  • 2 blaadjes gelatine
  • 35 gram suiker
  • 1 theelepel rozenwater
  • paar druppels voedingskleurstof roze of rood
  • gesuikerde rozenblaadjes optioneel
  • gedroogde rozenknopjes optioneel

Aan de slag!

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in een schaal met koud water.
  • Verwarm de slagroom met de suiker net tegen de kook aan totdat de suiker is opgelost. Voeg er het rozenwater en eventueel de kleurstof aan toe.
  • Knijp de gelatine blaadjes uit en laat - van het vuur af - oplossen in de room.
  • Doe de pannacotta in de vormpjes (of schaaltjes) en laat eerst buiten de koelkast en daarna in de koelkast 2-3 uur afkoelen en opstijven.
  • Stort de pannacotta en decoreer met de gesuikerde rozenblaadjes en eventueel de verkruimelde gedroogde rozenknopjes.

Notes

Voor het maken van gesuikerde rozenblaadjes heb je onbespoten rozen nodig. Wellicht mag je bij iemand 1 of 2 rozen uit de tuin knippen? Daaraan heb je namelijk meer dan genoeg, er zitten heel wat losse blaadjes op één roos. Haal ze voorzichtig één voor één af. Klop in een schaaltje een eiwit los (niet stijf!). Doe in een ander schaaltje fijne kristalsuiker. Bestrijk een blaadje met een kwastje aan de voor- en achterzijde met het eiwit en haal vervolgens door de suiker. Ik heb ze vervolgens 2-3 uur gedroogd in mijn droogoven op 30 graden. Maar je kunt ze ook op een plaat met bakpapier 24 uur aan de lucht laten drogen.
Delen op Facebook